POROSKOTA.COM – Berikut ini Kelas 10 halaman 185 Reading Comprehension Task 1.

halaman 185 berupa menjawab pertanyaan seputar teks berjudul Strong Wind.

Dalam ini berisi 10 pertanyaan yang harus dijawab.

Scroll Untuk Lanjut Membaca

kelas 10 halaman 185 ini berlaku untuk buku kurikulum 2013 revisi 2018.

Orangtua atau wali murid dapat menggunakan artikel ini yang berisi kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 halaman 185 untuk mengoreksi pekerjaan siswa.

Siswa mengerjakan soal Bahasa Inggris kelas 10 halaman 185 secara mandiri.

Berikut ini kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 10 halaman 185.

Kunci Jawaban Bahasa Inggris kelas 10 halaman 185

Reading Comprehension

Task 2

Answer the following questions:

1. Who is Strong Wind?

Jawaban: He was a great warrior who lived in a tent by the sea.

2. What was Strong Wind’s special capability?

Jawaban: Strong Wind was able to make himself invisible.

3. How would Strong Wind’s sister know that the girls were lying?

Jawaban: By identifying their guesses. If their guesses were wrong, she could conclude that the girls were lying.

4. Who burned the chief ’s youngest daughter?

Jawaban: Her elder sisters burned her face.

5. Who could see Strong Wind and how could she do that?

Jawaban: The chief ’s youngest daughter. She could do this because Strong Wind had let her see him.

6. How did the chief ’s youngest daughter regain her old face?

Jawaban: Strong Wind’s sister washed her face and the face clean again.

7. What did Strong Wind change into an aspen tree?

Jawaban: The chief ’s elder daughters was turned into aspen trees.

8. Did Strong Wind know that the chief ’s elder daughters were rude to their youngest sister? Justify your answer.

Jawaban: Yes, he knew that.

9. Why did Strong Wind decide to have the chief ’s youngest daughter as his wife?

Jawaban: Because she was an honest girl.

10. If you were in the story, which role would you play? Why

Jawaban: I wanna be a daughters of a chief in village because she is kind and gentle person.

*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.