POROSKOTA.COM – Berikut ini Kelas 12 Halaman 6, 7 kurikulum 2013 edisi revisi 2018.

Kunci jawab Bahasa Inggris berupa mengisi latar tempat percakapan berlangsung dan mengenai materi offering help and service.

Kunci jawaban terdapat pada bagian D, Dialog: Offering help/service.

Scroll Untuk Lanjut Membaca

Orang tua atau wali murid dapat mengoreksi pekerjaan siswa dengan artikel ini sebagai acuannya.

Siswa mengerjakan terlebih dahulu sebelum melihat jawaban dalam artikel ini.

Berikut ini Halaman 6, 7.

Kelas 12 Halaman 6 dan 7

Question

1. Where do you think each conversation takes place?

Jawaban:

– Dialog 1 : In a doctor’s room.

– Dialog 2 : In a bus station.

– Dialog 3 : At School.

– Dialog 4 : At Home.

2. Where are the relationships between the speakers?

Jawaban :

– Dialog 1 : Doctor and patient.

– Dialog 2 : Tourist and ticket seller.

– Dialog 3 : Friends.

– Dialog 4 : Friends.

3. What are the functions of the underlined words?

Jawaban : Responses of expressions of offering of help/services.

4. What are the functions of the italicized words?

Jawaban : Expressions of offering help or service.

5. In Dialog 1, what does dr. Nahda say to help Fafa? What will dr. Nahda do to help Fafa?

Jawaban : Dr. Nahda said “What can i do fr you?”, and ask whats wrong with Fafa’s stomach.

6. Look at Dialog 2. What does Tania offer to the stranger? Does the stranger accept Tania’s offer? What does he say?

Jawaban : She offers a bus ticket indirectly. And the stranger accept Tania’s offer. The stranger say ‘Yes, I need to go to Jakarta’

7. Who is offering a help in Dialog 3? What does she say? Is the offer accepted?

Jawaban : Dhea is offering a help. She say ‘Would you need my help?’. But, Riza decline or reject Dhea’s offer. Riza said ‘No, Thanks. I’ll do it as soon as possible’

8. In Dialog 4, what does Diana say to offer a help? Does Hamada accept or refuse the help? What does she say?

Jawaban : Diana says ‘What if i help you with the preparation?’ to Hamada.

And Hamada refuses the offer like this ‘Oh, it’s a very nice of you. But i’m going to do it with my sister. Thanks for the offer.’

9. Write the patterns of offering help/services.

Jawaban : Would you need my help?, May i help you?, would you like .. ?

10. Write possible responses for offering help/services.

Jawaban :

– Acceptance : ‘Yes, i need your help’, ‘Yes, thank you’

– Decline, reject or Refusing : ‘No, Thank you’, ‘Thnks a lot, but …’, ‘It’a a very nice of you to help me, But i don’t need your help. Thank you’.

*) Disclaimer: Artikel ini hanya ditujukan kepada orangtua untuk memandu proses belajar anak.

Sebelum melihat kunci jawaban, siswa harus terlebih dahulu menjawabnya sendiri, setelah itu gunakan artikel ini untuk mengoreksi hasil pekerjaan siswa.